Schadeherstel

Schadeherstel als nieuw

Het gebeurt ons allemaal wel eens. Schade aan je auto. Hagel of stormschade. Iemand die zijn auto tegen uw bumper heeft geparkeerd. Een paaltje over het hoofd gezien. Een spelend kind dat met zijn fietsje een kras veroorzaakt. Of u remde net iets te laat. Eigen schuld of niet, schade aan de auto is altijd vervelend. Wij kunnen dit altijd voor u verhelpen. Klik eens op het plusteken in de foto's hiernaast en zie hoe het proces verloopt.

Wij zijn een V.O.C. gediplomeerd en gecertificeerd schade herstel bedrijf. Dankzij 40 jaar ervaring en uitgebreide vakkennis staan wij bekend om onze kwaliteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid.

De klant wordt bij ons direct geholpen door iemand die weet waar hij over praat. Geen luxe receptie met iemand die verstand heeft van agenda's. U spreekt direct met Huib zelf, een gediplomeerd vakman, zodat u ook direct weet waar u aan toe bent.

Alle herstel werkzaamheden worden in overleg met de klant uitgevoerd, waarbij wij altijd op zoek gaan naar de meest efficiente oplossing en een duurzaam resultaat.

Het proces

Demontage

Na ontvangst van uw auto worden, indien mogelijk, alle beschadigde delen en de delen die zich in het reparatiegebied bevinden, gedemonteerd. Het demonteren van niet beschadigde delen is soms nodig om de beschadigde delen goed te kunnen bereiken. Ook worden vaak koplampen, bumpers en uit te spuiten delen zoals portieren ter voorbereiding van het spuiten gedemonteerd.

Uitdeuken

De beschadigde delen op uw auto worden hersteld of vervangen. Herstelwerk aan carrosserie en carrosseriedelen is een specialisme. Mede door het gebruik van diverse staalsoorten en bijvoorbeeld aluminium is het een vak apart. Het uitdeuken van beschadigde delen wordt gedaan met behulp van geavanceerde apparatuur. Het resultaat is van hoge kwaliteit, waardoor vaak nauwelijks plamuur nodig is.

Voorbewerking

De voorbereidende werkzaamheden aan uw auto ten behoeve van het spuitwerk bestaan onder meer uit het strak schuren van de herstelde delen. Het aanbrengen en schuren van grondverf. Het inpakken van de auto en het stofvrij maken van de te spuiten delen.

Spuiten

Aan de hand van de lakcode in uw auto wordt in de verfmengcomputer gezocht naar het recept voor de juiste lakkleur. Het recept levert de basiskleur. Zonodig wordt deze basiskleur bijgetint om de juiste kleur te verkrijgen. Dit alles gebeurt met een computer gestuurde weegschaal. Uw auto wordt in de spuitcabine vetvrij gemaakt en afgekleeft om de kleurlak daarna op de herstelde delen aan te brengen. De basiskleur wordt in meerdere lagen aangebracht. Als laatste wordt de auto afgespoten met een beschermende blanke lak.

Montage

Na het drogen en uitharden van de lak kan een aanvang gemaakt worden met het terugplaatsen van eerder gedemonteerde of nieuwe delen.