APK - laswerk

Roest reparatie lassen?

Bij ons bent u aan het juiste adres. Wij repareren de roestschade volgens APK-norm.

De APK is een controle op de veiligheid van uw personen voertuig en het milieu. Of zoals de RDW het mooi omschrijft: "De algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu".

Tijdens de APK-keuring kijkt de keurmeester ook naar roest. Roest is een veelvoorkomende reden voor afkeur. Bij veel garages en autodealers krijgt u dan te horen "hij is afgekeurd, u kunt hem beter naar de slooop brengen". Of u krijgt een peperdure offerte voor de reparatie. De meeste auto's zijn met correct uitgevoerd laswerk nog prima te redden en dit hoeft u echt geen vermogen te kosten.

Het komt regelmatig voor dat er een onderdeel aan de auto zodanig door roest is aangetast dat het niet meer voldoet aan de veiligheidseisen die de APK stelt. Vaak gaat het om dorpels, wielschermen, chassisbalken, bevestiging van veerpoten, het subframe of de wielschermen. Wij lassen er nieuwe stukken metaal in, zodat de auto weer voldoet aan de APK-norm. U kunt dan weer veilig op weg.

Er zijn verschillende manieren om APK laswerk aan te pakken. Van een eenvoudige reparatie tot een gedetailleerde restauratie. Voor bijna elke beurs is er een oplossing.

Komt u gerust langs met uw voertuig en wij bespreken de mogelijkheden.